Ajankohtaista
Hyvät käytännöt tavaksi -webinaari
27.11.2023, klo: 12.00–13.45 Kotimaisen avustustyönliitto Koa ry järjestää yhteistyössä Työttömien Keskusjärjestö, ViaDia ry ja ruoka-apu.fi kanssa vapaaehtoistoiminnan hyvät käytännöt tavaksi -webinaarin. Webinaarissa käydään läpi vapaaehtoissopimus ja...
Väliaikaisiksi tarkoitetut leipäjonot katukuvassa yli 30 vuotta
Väliaikaisiksi tarkoitetut leipäjonot katukuvassa yli 30 vuotta – voisiko tulevaisuudessa olla toisin? Anna Sofia Salonen johtaa Koneen säätiön rahoittamaa hanketta, jossa tarkastellaan ruoka-avun menneisyyttä ja nykyisyyttä. Ensisijaisesti hankkeessa halutaan...
Väitös: Ruokahävikin vähentäminen ei yksin tee elämäntavasta kestävää – tarvitaan rakenteellisia muutoksia
Maailman väestön ravitseminen planeetan ekologisen kantokyvyn rajoissa edellyttää merkittäviä muutoksia ruokajärjestelmissä, ja ruokahävikin vähentäminen on tästä näkökulmasta välttämätöntä. Hävikin vähentämisellä tavoiteltava kestävyys näyttäytyy kuitenkin...
Nahistuneet kasvikset saa kätevästi upotettua ruokiin
Nahistuneet kasvikset saa kätevästi upotettua ruokiin, joihin voi nakata vähän kaikenlaista – korealainen bibimbap on kuin tehty jääkaapin tyhjennykseen. Lue lisää... Strömsö/Yle ◄ Etusivulle
Suomi on sitoutunut puolittamaan elintarvikejätteen vuoteen 2030 mennessä
Luonnonvarakeskus (LUKE): Suomi on sitoutunut yhtenä EU-maana puolittamaan elintarvikejätteen määrän vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteen saavuttaminen vaatii toimia elintarvikeketjun kaikissa vaiheissa ja säännöllistä jätemäärien seurantaa. Luonnonvarakeskus on...
Köyhyys ja ruoka-apu -webinaarissa tarkastellaan köyhyyttä Suomessa
Suomen punainen risti: 9.11.2023 järjestettävässä Köyhyys ja ruoka-apu -webinaarissa tarkastellaan köyhyyttä Suomessa kolmesta eri näkökulmasta. Tilaisuus on suunnattu kuntien ja hyvinvointialueiden ruoka-avusta päättäville, ruoka-avun valtionavustushankkeita...
Vähennä ruokahävikkiä – nappaa asiantuntijoiden hävikkivinkit arkeesi
Kuluttajaliitto: Ruokahävikkiä syntyy ruokaketjun kaikissa osissa. Kotitalouksien osuus ruokaketjun ruokahävikistä on suurin, peräti yli kolmasosa. Hävikin syntyyn vaikuttavat monet erilaiset tekijät, kuten arjen kiireet, tavat ja tottumukset sekä riittävä tietotaito...
Ravitsemuksella hyvinvointia
Valtion ravitsemusneuvottelukunta ja Kuntaliitto ovat julkaisseet yhdessä kunnille, sosiaali- ja terveyspalveluille sekä alueellisille hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimijoille asukkaiden ja asiakkaiden hyvän ravitsemuksen edistämiseen tukiaineistoa:...
Koronavirus COVID-19 ja EU:n ruoka-avun järjestäminen
Ruokaviraston ohjeistus: Koronavirus COVID-19 ja EU:n ruoka-avun järjestäminen ◄ Etusivulle
Avu – Koa ry:n tiedotuslehti
Avu – Koa ry:n tiedotuslehti ◄ Etusivulle
Suositeltavat järjestöjen toimet koronaviruksen toisen aallon varalta
Näyttää siltä, että koronaviruksen toinen aalto on jo rantautunut Suomeen. Ruoka-aputyössä on syytä välittömästi ryhtyä ehkäiseviin toimiin, jotta tämä skenaario ei ainakaan realisoituisi ruoka-aputyön parissa. Suosittelemme seuraavia toimenpiteitä: 1....
Ruoka-apua jaetaan kymmeniä miljoonia kiloja
Valtion ravitsemusneuvottelukunta ja Kuntaliitto ovat julkaisseet yhdessä kunnille, sosiaali- ja terveyspalveluille sekä alueellisille hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimijoille asukkaiden ja asiakkaiden hyvän ravitsemuksen edistämiseen tukiaineistoa:...
11 valtakunnallista toimijaa tiedottaa: Ruoka-aputyön moninaisuus Suomessa
Suomessa ruoka-apupisteitä on arviolta 700-1000, kun mukaan lasketaan EU-ruoan jakopisteet ja diakonian jakamat ostolaput. Paikoissa, joissa ruokaa joutuu jonottamaan ulkona, on kyse tilojen ahtaudesta suhteessa hakijoiden ja jaettavissa olevaan ruuan määrään....
Koa ry:n verkostoitumis- ja tiedotustilaisuudet
Koa ry järjestää verkostoitumis- ja tiedotustilaisuuksia valtakunnallisesti. Tilaisuuksissa esittelemme Kotimaisen avustustyön liitto Koa ry:n valtakunnallisenVerkosto-hankkeen, sekä läpikäymme ruoka-aputyön ajankohtaiset asiat.Verkosto-hankkeen avulla on tarkoitus...
STEA myönsi Koa ry:lle avustuksen Verkosto-hankkeeseen C 6450 vuosille 2019-2021
STEA myönsi Koa ry:lle avustuksen Verkosto-hankkeeseen C 6450 vuosille 2019–2021. Verkosto -hankkeen tavoitteena on jäsenjärjestöjen keskinäisen verkostoitumisen vahvistaminen, yhteydenpito jäsenjärjestöihin, jäsenjärjestöjen neuvonta ja uusien avustustyötä tekevien...