Pornainen

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue ja alueen kunnat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula saivat joulukuussa 2023 sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen 70 230 euron avustuksesta ruoka-aputoiminnan järjestämisestä aiheutuviin kustannuksiin vuodelle 2024. Yhteinen hanke käynnistyi tammikuussa.

− Vuoden alussa aloittanut Keski-Uudenmaan kuntien yhteinen ruoka-avun hanke on ollut käynnissä kevätkauden, ja toiminta on päässyt hyvään vauhtiin. Hankkeessa tuetaan ja mahdollistetaan alueella toimivien ruoka-aputoimijoiden tärkeää työtä sekä edistetään ruoka-avussa asioivien ihmisten palveluihin ohjautumista yhdessä hyvinvointialueen kanssa, kertoo kehittämispäällikkö Heidi Hagman.

Tuusulan kunta vastaa yhteisen hankkeen koordinoinnista. Kuntien ja hyvinvointialueen hanketta ja sen yhteistyötä luotsaa hankekoordinaattori Henna Kärki. Mukana toiminnan toteuttajina on 12 alueen järjestötoimijaa, joiden toiminnassa ruoka-apua toteutetaan eri muodoissa joko pääasiallisesti tai osana muuta toimintaa. Hankkeen järjestötoimijoita tuetaan ruoka-aputoiminnan järjestämiseen kohdennetulla valtionavustuksella, jota toimijat käyttävät toiminnan järjestämisestä aiheutuviin kustannuksiin, muun muassa kuljetus- ja varastointikustannuksiin.

 

Lue lisää:

Lähde: Pornainen