Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Ruoan päätyminen biojätteeksi ei ole ainoa vaihtoehto. Kaupat, ravintolat ja elintarviketeollisuuden yritykset voivat ilmoittautua ruoka-avun tarjoajiksi, jolloin he voivat Ruokaviraston laatiman ruoka-apuohjeistuksen mukaan toimittaa yli jäänyttä ruokaa sitä tarvitseville. Myös ruoka-avussa huomioidaan terveys ja turvallisuus.

– Työmme on ohjata ja osaltamme varmistaa, että ihmisten terveyden suojelemiseksi asetettuja lakeja noudatetaan. Siksi mitä tahansa hävikkiin päätyvää ei voi jakaa eteenpäin. Ruoka-avussa jaettavalle ruoalle on kuitenkin annettu tiettyjä poikkeuksia, jotta voisimme välttää syömäkelpoisen ruoan päätymistä roskiin, ruoka-apuohjeistuksen työryhmässä työskentelevä erityisasiantuntija Rae Merivirta kertoo tiedotteessa.

Lue lisää:

Lähde: Aamuset-kaupunkimedia (AKM)